Reddit

Reddit är en del av sociala medier familjen. Reddit är en samling av internetforum eller ”subreddits” som sträcker sig över en enorm mängd olika ämnen. Inlägg och kommentarer kan rangordnas via upvotes eller downvotes, som kulminerar i en användares totala poäng eller ”karma”. Reddit erbjuder även betalda reklamtjänster.

Annonsering på Reddit

Annonsering på Reddit är förhållandevis bra på att driva trafik samtidigt som den i relation till många andra plattformar är väldigt billig. Annonsering på Reddit är lämpligt när du exempelvis vill lansera en film på din YouTube-kanal och vill driva in engagerade användare som både klickar på upp-tummar samt ger kommentarer på din video.
Det går också väldigt bra att använda annonseringen för att driva engagemang till trådar på andra sociala medier, till artiklar och till bloggposter.
Man får vad man förtjänar från Reddit. Om du exempelvis använder dig av kllickbeten i texten du skriver i din annons kan du räkna med att den video eller bloggpost du driver trafiken till kommer få mycket negativa kommentarer. Om du däremot använder annonseringen riktat – såsom är möjligt – och tar dig tiden att studera språket som används i de subreddits du riktar den mot, så kommer du få väldigt goda resultat.
Ställ gärna frågor här nedan så ska vi plocka upp det och utveckla svar här i artikeln.

Aktivering på Reddit

Vill du däremot ha aktivitet på Reddit så lämpar sig inte annonseringen så särskilt bra. Det enda sättet du kan jobba med aktivering på Reddit är att antingen bygga upp ett nätverk med starka profiler som kan dela dina länkar eller skapa dina trådar (dock ej publikt), eller att själv vara väldigt aktiv på plattformen och därigenom bygga upp det förtroende som krävs för att kunna driva diskussionerna i den riktning som du vill.
Länkar till Reddit:

Lämna en kommentar